T I N E K E   V A N   G I L S

Urnen en gedenktekens

Meeuw Het maken van een unieke urn of een speciaal gedenkteken voor een graf is elke keer opnieuw een bijzondere opdracht.
Urnenveldje

Urn Lotus Urnen stolpmodel Urn Meeuw Urn met boog

Urnen blauw In overleg kan een gedenkteken ontstaan dat veelzeggend is in alle eenvoud.

Urnen kunnen op bestelling worden gemaakt of uit enkele reeds bestaande worden gekozen. Ze zijn altijd uniek. De foto's zijn slechts een indicatie. Ook de kleuren zijn nooit opnieuw hetzelfde.

Alle urnen zijn weer-bestendig en winterhard, wat wil zeggen dat zij geen last hebben van vorst, zonlicht en water.

Urn zwart Urn Chun Urn groen met boog Urn blauw met meeuw Urn Lotus (detail) Urn stolp met landschap

Een urn met een dubbele deksel is een mooie vorm voor in huis. De fotos hieronder tonen enkele platte keistenen. De bovenhelft van de kei kan open, terwijl het deksel daaronder de echte sluiting is. Een deksel na een deksel geeft een beschermd gevoel. Er ontstaat een binnenruimte waar misschien nog een tekst of een dichtregel kan staan. Urntje Zonnebloem (open)

Sneeuwklokjes Urntje met sneeuwklokjes Urntje met zonnebloem Urntje blauw met vlinder Urntje paddestoel

Asbewaardoosje Tollen As-bewaardoosjes zoals deze tol-doosjes zijn geschikt om een kleine hoeveelheid as in te bewaren. Asbewaardoosje Tol Asbewaardoosje Tol (open)

Grafmonumenten en gedenktekens

Vogeldrinkschaal Op een graf kan een steen staan, maar ook een vogeldrinkschaal (wel of niet op een verhoogde voet) is heel goed mogelijk. Op de schaal of op de voet kunnen naam en data worden gezet. Zo'n schaal nodigt vogels uit om te komen badderen of drinken. Gaatje onder de naam zorgen ervoor dat het water niet hoger komt. Naast vogeldrinkschalen zijn nog talloze andere vormen denkbaar.

Vogeldrinkschaal op voet Grafmonument Vogeldrinkschaal gewolkt Vogeldrinkschaal (detail) Blokkentoren