T I N E K E   V A N   G I L S

Organisatie van Exposities

In het Straatje van Vermeer: 3-29 mei 2016
in Op Hodenpijl, Schipluiden

porselein Het Straatje van Vermeer  - Tineke van Gils Tineke van Gils en Pepijn van den Nieuwendijk Website In het Straatje van Vermeer

Omdat Het Straatje van Vermeer van maart t/m juli naar Delft komt (i.v.m. de ontdekking van de echte locatie van het straatje) organiseer ik, op de locatie waar Vermeer ooit in het huwelijk trad, de tentoonstelling: In het Straatje van Vermeer. Speciaal voor deze expositie worden werken op het thema gemaakt door: Adriaan Rees, Bruines, Jeroen Bechtold, Lilibo Rees, Marjan de Voogd, Netty Janssens, Pepijn vd Nieuwendijk, Sarah Michael, Tineke van Gils.
Op de middelste foto maken Pepijn van den Nieuwendijk en Tineke van Gils samen een kaststel.
Meer informatie op: www.inhetstraatjevanvermeer.net


Jubileum-expositie, 6 t/m 14 sept. 2014
op de boerderij, Rijksstraatweg 16, Schipluiden
daarna in de kerk Op Hodenpijl t/m 31 okt. 2014

Tineke van Gils Dansen met Klei flyer

Expositie Tineke van Gils (keramiek) en Kees Hageman (foto’s)
30 jaar keramiek werd door fotograaf Kees Hageman op onnavolgbare wijze vastgelgd. Hij fotografeert mijn werk alsof het om appels en peren gaat op fruitschalen in oude stillevens. Rond zijn monumentale foto’s staat de keramiek uitgestald, in de stallen rond onze boerderij aan de Rijksstraatweg 16, 2636 AX Schipluiden.

Fètage
De fètage was op zondagmiddag 7 sept. De burgemeester van Midden-Delfland dhr. Arnoud Rodenburg hield een speech en nam het eerste fotoboek in ontvangst.
Drumpack (een groep jonge drummers uit Schipluiden) drumde enkele nummers op mijn vazen en schalen.
In oktober was de tentoonstelling ook te zien in het kerkje Op Hodenpijl, Schipluiden.


Tineke van Gils - Expositie tm 14-09-2014-foto-kees-hageman Drumpack treedt op tijdens de jubileumexpositie op 6 en 7 septemberwww.liefsvermeer.nl

'Liefs, Vermeer' tentoonstelling (zomer 2012)

Aan de expositie 'Liefs, Vermeer' in het Vermeer Centrum Delft en in Op Hodenpijl Schipluiden, van 1 t/m 30 september doen
17 gerenommeerde keramiek-kunstenaars uit Nederland en China mee. Zij laten zich inspireren door Vermeer.

Concept en organisatie "Liefs, Vermeer': Tineke van Gils

De kunstenaars zijn: Jeroen Bechtold, Janneke Bruines, Tineke van Gils, Peter Hiemstra, Pauline Hoeboer, Netty Janssens, Jeannet Klement, Jackson Li, Li Libo, Wan Li Ya, Inge van de Louw, Sarah Michael, Pepijn van den Nieuwendijk, Adriaan Rees, Karin van de Walle, Marjan de Voogd, Pauline Wiertz.

www.liefsvermeer.nl

Melkmeid en Straatje van Vermeer in het Huis van Six

Vermeer, Melkmeisje, Tineke van Gils Vermeer, Straatje, Tineke van Gils In het huis van Six, tussen de Six-collectie, De Melkmeid en Het Straatje van Vermeer door Tineke van Gils De Melkmeid en Het Straatje van Vermeer op bijna ware grootte, gemaakt in 2012 in opdracht van Jonkheer Jan Six van Hillegom. Mijn porseleinen schilderijen kregen een plaats op het spinet voor de wand waar de echte Vermeers, die nu in het bezit zijn van het Rijksmuseum Amsterdam, tot 1921 deel uit maakten van de Six-collectie.

Tineke van Gils  Het Meisje met de Parel, Vermeer Om de onkosten van de expositie bij elkaar te krijgen organiseerde ik in juni de Veiling van het oeuvre van Vermeer in het Vermeer Centrum Delft.
Voor deze veiling maakte ik alle schilderijen van Vermeer op half opgerolde platen porselein.

Meisje met de Parel, broche te bestellen per e-mail

Tineke van Gils  Het Meisje met de Parel, Vermeer Porseleinen broche, afm. ongeveer 5x2,5cm.
handgemaakt in beperkte oplage
E 32,- (incl.verzenden binnen NL)

Bestellingen via: info@tinekevangils.com
Expositie: "Op een bedje van groen" in Midden-Delfland (zomer 2008)

Kerkje Op Hodenpijl De zomer-expositie “Op een bedje van groen”, door mij georganiseerd in kerk ‘Op Hodenpijl’ te Schipluiden, kreeg meer dan 6500 bezoekers. 17 Toonaangevende keramisten maakten op uitnodiging werken op het thema: “Op een bedje van groen” de laatste regel uit het gedicht ‘Midden Delfland’ door mij geschreven en door het Hoogheemraadschap bij het hoofdgemaal van dit gebied geplaatst. De expositie werd geopend door Mevr. Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van OCW, met medewerking van de Midden-Delflandse DRUMPACK. Een verslag van de expositie en de opening is te vinden op:
www.tinekevangils.com/opeenbedjevangroen en op www.middendelfland.net