In een gezamenlijk project van de Gemeente Schipluiden en ABB-Ontwikkeling Sliedrecht, hebben de Gemeente en ABB en de Bewonersvereniging Korpershoek en Arti Delflandiae gekozen voor het ontwerp van een kunstwerk van Tineke van Gils.

HET BEELD


Het functionele beeld van steen, ontworpen door Tineke van Gils heeft meerdere zitplaatsen. In het kunstwerk worden de herkomst en betekenis van de naam Korpershoek verbeeld.

"De naam van de buurtschap zou ontstaan zijn naar aanleiding van de vele karpers die er in het voorjaar kwamen paren in de hier samenkomende wateren: de Gaag, de Vlaardingervaart en de Zijde" (citaat uit "Waar wonen wij", door de Historische Vereniging Oud Schipluiden, 2001).

Het figuratieve beeld symboliseert de drie samenkomende wateren en karpers, omgeven door rietstengels en plompenbladeren waarop men kan zitten. Aan de voet van het beeld kan door alle kinderen uit de wijk Korpershoek een steentje worden bijgedragen.

Vanaf begin maart kan het ontstaan van het beeld op deze site worden gevolgd. Elk begin van de nieuwe maand wordt een van de onderstaande plaatjes aanklikbaar gemaakt, tot uiteindelijk het beeld op de plaats van bestemming is aangekomen.

KUNSTWERK KORPERSHOEK

Rietstengels

Plompenbladeren

Karpers

Kinderproject   

Contact: info@tinekevangils.com

Plaatsing

De constructie

Beeld