T I N E K E   V A N   G I L S

2015 Porselein, permanent in eigen Galerie 't Spint

Tineke van Gils - BlauwWit Porselein - Kees Hageman foto Tineke van Gils - Celadon Porselein - Kees Hageman foto

Permanente tentoonstelling van door mij gemaakt porselein: Blanc de Chine gemaakt in Dehua China, Blauw-wit gemaakt in Jingdezhen China en Limoge porselein met celadon en asglazuren gemaakt in eigen atelier. Mijn pottenbakkerijm en galerie zijn open op afspraak en op goed geluk (wat bijna altijd het geval is).


Extra: bij expositie The Blue Revolution in Delft,
mijn overige Chinese theepotten in 't Spint, 2013

Jingdezhen porselein  Tineke van Gils Dehua porselein Blanc de Chine   Tineke van Gils Jingdezhen porselein  Tineke van Gils - foto Kees Hageman
Porselein gemaakt in Jingdezhen en Dehua (Blanc de Chine)
Meer over de expositie en over een unieke Kroonbeker: klik op flyer afb. links

Blanc de Chine expositie april 2011
opening door Chinese ambassade

Opening in aanwezigheid van de Chinese Ambassade, de Burgemeester en Wethouder Opening in aanwezigheid van de Chinese Ambassade, de Burgemeester en Wethouder Opening in aanwezigheid van de Chinese Ambassade, de Burgemeester

Blanc de Chine flyer Cultureel Attache Mr. Chen Yajun houdt op 20 april 2011 namens de Chinese Ambassade in Nederland een toespraak tijdens de openingsceremonie van mijn Blanc de Chine theepotten-tentoonstelling in onze eigen galerie in Schipluiden, Midden-Delfland. Er wordt eveneens gesproken door Burgemeester Arnoud Rodenburg en Wethouder Tineke van Nimwegen. De opening wordt mede georganiseerd door de Gemeente Midden-Delfland en ChinaTimes (NL).


blanc de Chine Teapots

Zomertentoonstelling 'Slowceramics' 2009

't Spint tentoonstelling   't Spint tentoonstelling Officieel geopend door de burgemeester van Midden-Delfland, de heer Arnoud Rodenburg op 11 juli jl. Midden-Delfland is Cittaslow-hoofdstad van Nederland. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten waarin de kwaliteit van de leefomgeving centraal staat. Mijn Slowceramics sluit symbolisch aan bij Cittaslow en is vervaardigd met gebruikmaking van grondstoffen uit Midden-Delfland. De naam van de galerie is van oorsprong streektaal. Het spint is de onverwarmde ruimte tussen boenhoek en kelder, waar doorgaans de potten, pannen en schalen werden bewaard. De opening van ’t Spint, met de eerste van twee solotentoonstellingen in 2009, is mijn feestje: 25 jaar pottenbakker.

Zie voor impressie van de opening:
www .middendelfland.net

25 jaar pottenbakker….. slow kan snel gaan!

In 1984 startte ik als professioneel pottenbakker met pottenbakkerij Biskwie in Amsterdam-oost. In 1994 ontmoette ik Wim van Vliet, boer in Midden-Delfland en sindsdien wonen wij samen op de boerderij in Schipluiden.
Ook mijn keramiek raakte onlosmakelijk verbonden met de polder en draagt er nu de sporen van.
Mijn ‘Franse slag' , waarbij het gaat om vaart en losheid in het draaien, weerspiegelen de efficiency van het leven op het platteland.
Mijn slowceramics ademt Midden-Delfland. Slow is niet het tegenovergestelde van snelheid, maar komt daaruit voort. Vakmensen, een timmerman, een lasser, een pottenbakker, werken trefzeker en snel. Wie een echte vakman aan het werk ziet voelt de rust daarvan. Ook het vakwerk zelf, het eindproduct, straalt in al zijn trefzekerheid die rust uit. “Slow is snelheid die rust geeft” of: "slow is the speed that brings serenity".

Opening keramiekgalerie 't Spint, juli 2009

Keramiekgalerie t Spint op het voorerf van onze boerderij werd officieel geopend door de burgemeester van Midden-Delfland, de heer Arnoud Rodenburg op 11 juli 2009


Opening 't Spint Onthulling van 't Spint door Burgemeester Rodenburg In 't Spint